ORA DE CREATIE, o initiativa educationala marca Praktiker

Am participat intr-o miercuri ploioasa, in plina Saptamana Altfel, la o ORA DE CREATIE, alaturi de elevii clasei  a II-a A din Scoala 80, Bucuresti. Am ajuns cu mari emotii, credeam chiar ca vor absenta multi copii, avand in vedere programul special al Saptamanii Altfel si vremea neprietenoasa. Surpriza a fost sa gasesc o clasa plina de copii entuziasti, o invatatoare calda si zambitoare si o energie minunata care te invaluia, fara drept de apel.

praktiker_scoala80_lowres-29

Cam asa a inceput campania ORA DE CREATIE initiata de Praktiker Romania, o campanie de stimulare a educatiei creative in invatamantul primar, care pune accent pe importanta dezvoltarii inteligentiei aplicate in randul elevilor.

praktiker_scoala80_lowres-2

Cum se va intampla acest lucru? Prin realizarea unor proiecte de soft DIY (do it yourself), in cadrul unor ateliere practice, care vor cultiva cooperarea, libertatea de actiune si exprimare, dar si perseverenta, rabdarea, disciplina muncii, satisfactia descoperirii.

praktiker_scoala80_lowres-5

Proiectul propus de dna.invatatoare Ecaterina Buzica a fost realizarea unui suport de creioane, sub forma de fluturas. Am parcurs cateva etape in realizarea lui, etape care au inclus colorat, decupaj, pliere, maini dibace si multa distractie. Cei mici ridicau mana cuminti si ne chemau pe noi, cei mari, sa le dam o mana de ajutor cu plierea, cu indoirea aripilor. Cand entuziasmul ne lua pe sus si deveneam cu totii galagiosi, dna. invatatoare venea in fata clasei, ridica mana si intreba: “Ce am eu aici?” Cei mici raspundeau in cor: “Atentia noastra!” si se asternea linistea…pentru o clipa 🙂

A fost o ora minunata, care mi-a oferit energie pentru o zi, am fost anesteziata si cu zambetul pe buze. Intr-o zi cu nori, ploi, frig am gasit soarele si caldura alaturi de copiii minunati ai clasei a II-a A 🙂 Le-am promis copiilor ca ma voi intoarce si trebuie sa ma tin de cuvant si abia astept revederea!

ORA DE CREATIE se bazeaza pe ateliere de dezvoltare creativa si va acoperi anul acesta scoli primare din 4 orase. Caravana Praktiker va ajunge in Bucuresti, Constanta, Targoviste si Ploiesti, furnizand profesorilor si elevilor materialele necesare sustinerii de ateliere practice. Scopul programului este de a veni in completarea programei scolare si de a-i ajuta pe elevi sa isi foloseasca intregul potential creator.

praktiker_scoala80_lowres-33

13061939_10208285096377374_7109890893031690978_n

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s